תזונה ואקנה מה הקשר האמיתי בינהים ומה כדאי לאכול כדי לעזור לעור?

הרבה לקוחות שואלות אותי: “יכול להיות שהאקנה שלי קשור למה שאני אוכלת?”

התשובה היא כן.

למרות שאקנה הוא מצב דלקתי שנגרם ממספר גורמים (הורמונים, גנטיקה, סטרס ועוד)

לתזונה בהחלט יש השפעה על מצב העור, ובמיוחד אצל נשים שסובלות מאקנה כרוני או הורמונלי.

אז מה כדאי לדעת?

סוכר ופחמימות פשוטות

מזונות שמעלים את רמות הסוכר בדם במהירות (כמו ממתקים, לחם לבן, פסטה) גורמים לעלייה ברמת האינסולין

מה שמעודד הפרשת שומן בעור ועשוי להחמיר אקנה.

חלב ומוצריו  מחקרים מצאו קשר בין צריכת חלב (בעיקר חלב פרה) לבין הופעת פצעונים, במיוחד באזורים כמו סנטר ולסת. ייתכן שזה נובע מההורמונים שמצויים במוצרי החלב.

מזון מתועש, מטוגן ומעובד מכיל שומנים לא בריאים, חומרים משמרים ומלחים כולם עלולים לתרום לתהליכים דלקתיים בגוף.

ומה כן כדאי לאכול?

שומנים טובים

כמו אבוקדו, אגוזים, שמן זית ודגים  מסייעים להרגעת דלקת ולשיפור גמישות העור.

ירקות ירוקים ועלים מנקים את הגוף מרעלים ותורמים לעור נקי.

מזונות עשירים באבץ, ויטמין A ו-E  כמו בטטה, שקדים, גרעיני דלעת וקטניות.

שתית מים בכמות מספקת חיונית לניקוי רעלים ולברק טבעי.

טיפ חשוב:

אם את מתמודדת עם אקנה שווה לנסות תהליך ניקוי תזונתי למשך 3–4 שבועות ולראות את ההבדל.

כמובן, זה תמיד צריך להיות בשילוב עם טיפול חיצוני בעור

יחד עם זאת, אין ספק שתזונה נכונה היא בסיס לתוצאה יציבה לאורך זמן.

קרדיט לצלמת : מור צידון

Facebook
Twitter
WhatsApp
Facebook
דילוג לתוכן